København – Europas Længste Shopping-Gågade

Københavns shopping-street No One ligger naturligt på Europas længste gågade. Strøget er Danmarks shopping-street nr. 1, men overordnet har hovedstaden et rigt og varieret forretningsliv med et kæmpestort udbud af spændende butikker.

Butikker til leje i København K

Tæt ved Strøget ligger stormagsinerne Magasin du Nord, Illum og Illums Bolighus. Købmagergade er Kbh City´s næststørste shopping-gade og præges ligesom Strøget af de store velkendte mærkevare-butikker. I sidegaderne ligger de små “skæve” forretninger. I brokvartererne er hovedgaderne Østerbro-, Nørrebro-, Vesterbro- samt Amagerbrogade de største handelsstrøg.

Flere større butikskæder og store navne inden for restaurationsbranchen har allerede besat de helt dyre lejemål og de mest prominent og promoverende adresser. Eksempelvis er Café Norden, som ligger ved storke spring vandet, yderst besøgt, men ligger med en af Strøgets dyreste huslejer. Herfor er volume en super vigtig faktor for eksempelvis caféer.

I den anden ende af gågaden, som forbinder Storke Springvandet med Rådhuspladsen og Hovedbanegården, ses langt flere tøjbutikker i forhold til caféer Gammel Torvs Café inferno, hvor der samtidig er flere barer og natklubber, mens Rådhuspladsen generelt er stedet for turist billeder, taler og direkte adgangsplads til Tivoli. Den østlige del af Strøget ender ud ved Kongens Nytorv, hvor langt flere erhvervsdrivende, kontoransatte og rejsende dagligt kommer op fra metroen. Samtidig er lokationen åbenbart ideel for magasiner og større indkøbscentre, da Magasin København i 2016 kom ud med et flot overskud, som følge af en markant øget salg. Detailbranchen er således i bedring, men af yderst afhængig af B2C virksomheder, hvorved forbrugerne bestemmer.

Se butikslejemål omkring Strøget

Langt flere butikker henvender sig til private forbrugere, frem for virksomheder, herved er B-2-C markedsføring en vital del for virksomheder, erhvervsdrivende, selvstændige og foreningerne. Strøgets Synergieffekter medfører at turen til Strøget ikke blot er for at købe ind, men bliver set på som en oplevelse eller en attraktion (i hvertfald for turister). På denne måde har mange forbrugere paraderne nede når de går ind i en butik eller forretning. På denne måde kan synergieffekterne skabe stor værdi for virksomheder, hvorved kan være en fordel at finde butikslejemål på Strøget.

Butikker på Nørrebro

Trafikalt kaos, cyklister og busser over alt og en masse gader med mindre caféer, restauranter og så butikker er kendetegnende for den nordvestlige bydel af København. Nørrebro er tæt befolket, og er ofte set som en en bydel der forbinder beboelse med trafik mod kontorer på Østerbro, Indre by og forskellige uddannelses institutioner på Frederiksberg (CBS) og Nørrebro (KEA).

Samtidig ses dog også flere ‘parker’, café områder og pladser, hvor der indbydes til social aktivitet og butiksdrift. Eksempelvis har Den Røde Plads på Nørrebro, været samlingspunkt for flere koncerter, taler og events, både som følge af en placering lige ved Nørrebro hallen, men også fordi caféerne Café Le Rouge, Shawarma Grill House og Café Castro har stor succes som følge af deres placering tæt ved pladsen.

Lej en butik på Nørrebro

Et andet samlingspunkt på Nørrebro er uden tvivl Nørrebro Rundel, beliggende på det nordlige hjørne af Assistens Kirkegården, ved Jagtvej på vej mod Frederiksberg. Dette skyldes hovedsageligt, at dette er et trafikalt knudepunkt, hvorved butikker langs Nørrebrogade har god signalværdi, eksponeringsværdi og mens butikkerne har mange besøgende. Det kan herfor på alle måder være attraktivt at leje butik på Nørrebro. Problemet er blot, at de er så efterspurgte, at der sjældent står noget til leje, ret lang tid ad gange.

Frederiksberg – Stedet for dyre brands

Frederiksberg udgør den midterste del af København, som forbinder Valby med Nørrebro, Rødovre med Indre By og samtidig er et trafikalt knudepunkt som følge af Roskildevejen, som går fra Glostrup til Hovedbanegården, og flere S-tog og metro forbindelser. Området er generelt kendt for at have en dyr husleje, og være beboet af overklassen. Dette er dog ikke helt tilfældet. Frederiksberg huser Zoologisk have, Copenhagen Business School og Frederiksberg Have, steder hvor mange fra nær og fjern rejser til hver dag. Samtidig er Frederiksberg hjemsted for mange studerende, som lagt fra tilhører overklassen.

Ledige butikker på Frederiksberg

Generelt er Frederiksberg et sted, hvor langt flere bor end arbejder, og herved er deres forbrug også gerne placeret nær deres arbejdsplads, i eksempelvis Hellerup, Østerbro, Valby eller indre by. Indkøb forekommer dog stadig, men som regel i andre (og højere prisklasser) end i andre dele af København. Herfor er langt flere butikker for dyrere brands placeret her, fordi købekraften er en kende højere.

Herfor er det også svært at skabe et kundeunderlag til gemene dagligvarer, til trods for mange beboere, og samtidig også svært at starte et nyt brand op til den højere prisklasse. Samtidig har de nuværende butikker god succes på Frederiksberg, og der er sjældent tomme butikslokaler på Frederiksberg som følge heraf. Dog står der en håndfuld butikslokaler tomme pt., hvilket kan medføre at prisnedslag kan blive aktuelt.

Herunder ses en butik lige ved CBS, Nordisk Films Biograf og Frederiksberg Gymnasium, som vil egne sig godt til detailsalg, som følge af mange dagligt passerende og en god position tæt ved større institutioner. Butikken er 255 m2, og kan lejes for 35.000 kroner om måneden.

Tæt på CBS

Turister skaber værdi for butikker

I fem år i træk – fra 2010-2015 – er antallet af hotelovernatninger i København steget og har overgået det forrige års rekordtal. I 2015 passerede tallet 10 millioner overnatninger i hovedstadsregionen – hele 700.000 flere end i 2014. Dette imponerende tal af turister og forretningsfolk kommer til København for at opleve byens kultur og handelsliv, og mange benytter lejligheden til også at shoppe på Strøget og i det øvrige City-centrum.

Dette medfører, at langt flere tilbringer dagen, aftenen og natten i eller omkring Københavns butikker, restauranter, mm.. Turister giver ikke blot en heftig kamp om plads på fortorvet, men også en øget efterspørgsel på virksomheders produkter – herved lever butikslivet og detailbranchen i København generelt højt på turisternes pengepung. Hvilket på alle måder kan være en fordel, sammenlignet med mange andre danske byer.

Valby og den lange gade

Valbylanggade er de mest kende indkøbsgade i Valby, og ligger tæt på Valby station, som forbinder forstaden til Københavns hovedbanegård. Valby har knap 53.000 indbyggere, men en del arbejder i og omkring Carlsbergbyen, hvorved der er store mængder af trafik om morgenen, og i eftermiddagstimerne, mens mange enten bliver og spiser på restaurant eller klarer indkøbene i Valby frem for tæt på deres hjem.

Mange af Valbys forretninger og butikker som støder op til Kødbyen har stor succes, hvorved butikker sjældent står tomme i Valby. Dog står der en lille håndfuld butikker til leje som givetvis snart hurtigt er væk, som følge af den høje efterspørgsmål på lejemål i området, som skyldes et stort kundeunderlag og en god logistisk positionering.

Butikslejemål i Valby

Herunder ses en pt. (2017) ledig butik, beliggende ud til Toftegårds allé, som ligger få meter fra Valby station og samtidig har kort vej til Valbylanggade. Her passerer dagligt mere end 10.000 personer, hvorved butikslokalerne vil give en markant eksponering, men samtidig være tiltrækkende som følge af at butikken ligger tæt på Spinderiet, som er et yderst populært sted.

Østerbro

København er under forandring, og der skyder hver dag nye butikker og nye spændende specialforretninger op i alle byens hjørner – i det eksklusive Østerbro med delikatesse-forretninger, det multietniske Nørrebro med caféer, restauranter og alternativ shopping eller det trendy Vesterbro med de mange design-shops.

Butikker på Østerbro

Københavnernes indkomst indbyder til shopping!

Siden finanskrisens rasen i 2008 og 2009 er indkomsterne steget markant i storbyen København, hvilket har medført at indbyggerne nu sidder med øget efterspørgselskraft og opsparing. Idet Danmarks BNP har været ganske lavt siden finanskrisen, mens indkomsterne har været stigende, tyder dette på en større opsparing som givetvis snart bliver taget i brug.

Se ledige butikker i København

I 2008 havde den gennemsnitlige københavner 263.569 som årlig brutto indkomst, mens denne i 2015 udgør hele 304.699. En stigning på over 15,5 %, svarende til næsten 2 % om året siden 2008. Idet inflationen i perioden har ligget på under 1 % har der reelt set været realindkomst stigninger siden 2008.

Kigges der på den disponible indkomst i Københavnsområdet ligger dette gennemsnitlig på 167.519 i 2008, hvilket medfører et forbrug på næsten 14.000 kroner pr. måned i gennemsnit. Den gennemsnitlige disponible indkomst er dog steget markant siden 2008, og i 2015 var denne vokset til 209.991, en stigning på godt 25,3%, svarende til ca. 3 % om året.

Herved er købekraften i Københavnsområdet stærkt stigende, og medfører et øget butiksliv og en generelt øget efterspørgsel efter forbrugsgoder.
Til trods for dyre huslejer for butikker i København, specielt ved centrale placeringer, kan det være yderst favorabelt at have butik i Københavns området – både som følge af mange beboere, forbruger og en øgede indkomst.

Herunder ses en graf for ovennævnte nøgletal – alle tal er taget fra Danmarks statistik.

København er en investering værd

I følge Red Property Advisors ses der en klar tendens og en stor vilje til at investere i København, både fra danske investorer og udenlandske investorer. Cirka to tredjedele af investorerne er ejendomsselskaber, både danske og internationale, mens der er 17 % private investorer. Samlet set er der i 2016 investeret 7,5 milliarder kroner i detail orienterede grunde og bygninger, hvor 64 % af dem kom fra udlandske investorer.

Læs rapporten neden for.