Danmarks femte størsteby har stærkt butiksliv

Med knapt 50.000 indbyggere i det midtjyske har Herning Kommune været meget aktive i deres erhvervspolitik, hvilket den store anlagte motorvej i Midtjylland bevidner om – samtidig har Boxen i Herning tiltrykket flere store begivenheder, som eksempelvis koncerter, melodi grand prix og selvfølgelig landskampe. Men samtidig afholdes der også konferencer. Midtjyllands Kommune huser pr. 2016 mere end 87.500 indbyggere, som hovedsageligt handler i Herning, Ikast eller Kibæk. Samtidig kommer mange fra omkringliggende byer som Holstebro og Silkeborg, samt den helst vestlige stad Ringkøbing.

Se lokaler i Holstebro

Danmarks femte størsteby har stærkt butiksliv

Butikslivet i Herning oplever ikke stor udskiftning, mange butikker har ligget det samme sted de sidste 10 år, og kun få udskiftninger er bemærkelsesværdige. Samtidig ses det også at de udskiftninger der kommer, sker ganske hurtigt. Hovedsageligt fordi der er en relativ stor efterspørgsel på butikslejemål i område, som følge af både en loyal kundekreds, samt en stigende efterspørgselkraft i området – hovedsagelig grundet god infrastruktur.

Dog har en butik på Bredgade 9 måtte lukke, hvilket muliggør et butikslejemål på 600 kvadratmeter, lige ved Torvet og Østergade.

Butikslokaler i Shopping Center kan være optimalt

Flere steder rundt om i landet er shopping centrene begyndt at poppe op, hovedsageligt tæt på større ringveje og motorveje, og gerne med gratis parkering til. I Odense ses Rosengårdscentret, i Herlev ses BIG, på Amager ses Fisketorvet – og i Herning ses Herning centret.

Butikker i Herningcentret kan have en stor fordel, som følge af en synergieffekt med andre butikker og indkøbsmuligheder, men der altid er tørt i centeret – en væsentlig fordel gågaden set i betragtning. Gådgaderne har dog en vis charme, og er samtidig blevet ind hos dem som ikke ønsker at være som masserne. Dette har resulteret i at mange shoppende gerne går i de såkaldte “sideshops” som ligger i sidegaderne til de store gader i gågadeområderne.

Se ledige butikslokaler i Herning

Høj disponibel indkomst medfører gode muligheder

Ser vi over en bred kam er den danske befolkning blevet markant ringere de seneste 10 år – men ser vi for Herning og de tilstødende større byer er det klart, at butikkerne har gode tal fra området. Den gennemsnitlige disponible indkomst i Herning er steget med 25,6% i perioden 2006-2015, hvilket medfører at flere har haft store reallønsstigning, som har øget forbruget.

Samtidig har byer som Holstebro og Ikast også oplevet ligende stigning, på henholdsvis 26% og 25%, hvilket giver gode udsigter for forbruget i det midtjyske. Samtidig har Herning Kommune sørger for at de mere end 80.000 har gode infrastrukturalle forhold, sådan at tilkørsel og parkering omkring Hernings bymidte er nemt og bekvemt.

Den helt store gudgruppe er dog personerne i alderen 70-74, som har haft øget deres disponible indkomst fra 134.577 til 189.676 de seneste 9 år – altså 40,8%. Personerne i alderen 74+ ligger såldes med en stigning på 35,6%. Højde springeren er dog klart Ikasts grå guld, som har haft en indkomststigning på 45% i samme periode. Måske pensionist tilbud kan gave butiksmiljøet i Herning?

Se ledige lokaler i Ikast

Ledige butikker i Herning

Til trods for at ledige butikker hurtigt besættes af nye erhvervsdrivende, findes der pt. (primo 2017) en håndfuld ledige butikslejemål i og omkring Herning gågade. Som før nævnt står der pt. et butikslejemål på godt 600 kvadratmeter ledigt i Bredgade tæt på stationen. Samtidig ses et ledigt supermarked / restaurant ved Nordisk Film biografen, idet Hernings Teknisk Forvaltning (en del af kommunen) ønsker at der gerne skal opføres et supermarked eller lignende butikslejemål her, for at gavne lokalmiljøet.

Se ledige lokaler i Herning

Mange større butikslokaler i og omkring Herning er blevet påvirket negativt af etableringen af Messecenter Herning og Herningcentre, som følge af øget konkurrence og en forbrugerpræference for at handle ind i med bil, og selvfølgelig bilens bagagerum. Men faktisk har disse indkøbscentre ikke øget liggetiden eller tomgangen for mange af de andre lokaler. Altså kan det være at disse centre tiltrækker flere handlende, og herved faktisk har sat mere gang i detailhandlen. Der forefindes i hvertfald få ledige butikslokaler i Herning, resten af landet taget i betragtning.

Showrooms med parkering fungerer bare!

Mange butikker må kæmpe kampen med nethandlen, men flere og flere butikker bruger nethandlens fordel til at udbygge butiks idéen. Flere er begyndt at benytte de såkaldte “Showrooms”, hvor man viser sine varer frem, hvorefter de kan bestilles enten online eller direkte i butikken. Dette er gerne gældende for større detailvarer, engrossvarer og hobbyremedier.

På denne måde kan butikken effektivisere sine logistikomkostninger og samtidig måde få kunder online og offline. Pt. står et stor varehus, showroom, eller butik om man vil, ledig på Engdahlsvej lidt uden for bymidten i Herning. Butikken har højt til loftet, og er ganske luftig – da den tidligere har været brugt til fremvisning af møbler og andet inventar. Butikken, eller varehuset, har således porte tilknyttet, sådan at logistikken kan forbedres og optimeres.

Butikken er beliggende lige ud til Ringvejen og Silkeborgvej, samt i nærheden af Herning Shopping Center og flere butikstorv.

Se ledige Showrooms