Odense – shopping med hygge og charme

Rosengårdscentret i Odense er et af Danmarks største og ældste indkøbscentre med 153 butikker på et 100.000 m² stort shopping-areal, men også gågaderne i Odense Centrum byder sig til med et blomstrende handels- og forretningsliv.

Odenses gågader tilbyder et væld af forretninger og shopping-muligheder. Kongensgade og Vestergade danner ramme om de fleste af byens detailbutikker med det bedste inden for danske samt internationale tøjmærker, skønhed, indretning og design m.v..

Bykernen præges i det hele taget fuld små charmerende gader og hyggelige pladser. Over mange butikslokaler ligger her typisk forskellige former for erhvervs- og kontorlokaler. De mange arbejdspladser sikrer et stort dagligt flow i gaderne og en stabil tilstrømning til alle forretningerne i gadeplan.

Kun få minutters gang fra gågaderne ligger Odense Banegård Center, som huser en halv snes forretninger, biografer og bibliotek, der honoreres af den livlige trafik fra og omkring banegården.

Se butikslokaler til leje i Odense C

Odenses butikscentre

En lang række større landsdækkende samt internationale virksomheder og koncerner har valgt og prioriteret at have deres hovedsæde i Odense – for eksempel: Albani, Eurosko Danmark, Fransa, GASA, GF-Forsikring, Herstal Danmark, Harald Nyborg, Intersport Danmark, JO-EL Electric, Kwintet Kansas, L´EASY, Le Klint, Micro Matic, Nyt Syn, Odense Marcipan, Orifarm, Thrige Electric, TV2 Danmark med flere.

Ud over Rosengårdcentret byder handelsbyen Odense desuden på en række indkøbscentre og muligheder umiddelbart uden for bykerne – Tarup Center, Bazar Fyn, Dalumcentret og Viva Odense. Rosengårdscentret har været en markant succes, idet dette nærmest har virket som en forbruger magnet. Som følge heraf har både Rosengårdscentret og langt de fleste af butikker haft markant overskud de seneste år. Synergieffekten, som opstår ved at kombinere dagligvareindkøb, shopping, underholding (som biograf) og restaurantbesøg sammen, har medført at langt de fleste familier foretrækker butikkerne i Rosengårdscentret frem for dem i gågaden.

Dertil er parkeringsmulighederne bare langt bedre i, ved og omkring centret, mens infrastrukturen både for bilister og dem som bruger offentlig traffik er markant forbedret som følge af investeringer i ringveje mm.. Noget som Gågadens hygge har svært ved at opveje. Dog ses der klart flere studerende og unge i indre by, hvorved butikker som henvender sig til denne målgruppe bør overveje butikkens lokation som følge af målgruppens adfærd.

Går du måske med planer om at blive en del af Odenses pulserende handels- og butiksliv, kan enten nedenstående eller ovenstående knap eventuelt hjælpe dig videre.

Se butikslokaler til leje i Odense S

Ledig butik i Odense gågade

Et butikslejemål står pt. tomt i Odenses gågade på Kongensgade. De 200 m2 udlejes til en månedlig ydelse på 41.500 kroner. Dette kan syntes dyrt, men beliggendeheden og eksponeringsmulighederne taget i betragtning kan der argumenteres for at dette er en fair pris.

Se butikslokaler til leje i Odense SØ

Butikken ligger over for skobutikken Deichmann og Paddington, og ved siden af Sportsmaster og Eydes pub. Til trods for at butikken står tom, grundet det faldende besøgstal vil den give god mening at leje sig ind i, når letbanebyggeriet er færdigt, idet størstedelen af de gående vil passere her forbi, når de går fra banegården og letbanestationen ind mod byen og Vesterbro.

Butikker går hård tid i møde

Den kære socialdemokratiske borgmester i Odense Anker Bøje har igangsat et projekt vedrørende etablering af letbane i Odense. Denne letbane skulle medføre en øget aktivitet i den indre odenseanske bydel, som følge af bedre offentlig trafik og flere jobs i byen.

Effekten har midlertidigt været modsat. Gravearbejde, afspærringer og ensretninger gennem hele byen har medført at antallet af besøgende i bydelen er faldet markant, og mange af butikkerne har lidt markante tab.

Hovedårsagen er at langt de fleste bilister hellere kører til større indkøbscentre som Rosengårdscentret eller Tarup Centeret, hvor her er ledige parkeringspladser og et stor udvalg af butikker. Herved er det kun de studerende i og omkring indre by, samt personer i lejligheder i byen og selvfølgelig Odenses natteliv der holder butikkerne kørende.

Se butikslokaler til leje i Odense M

Drømmer du om butik på Odensebanegård? Her er din chance!

Banegård

En tidligere salon beliggende på Odense Banegård er netop nu ledig, tæt ved rulletrappen, og indgangen fra parkeringshuset. Hver dag passerer flere tusinde mennesker og potentielle kunder, disse lokaler på Odense Banegård. Det vil således være idéelt at starte en butik, som sælger mindre og hurtigere varer, eller måske have en lille bureau, som kunne tiltrække folks opmærksomhed i ventetiden. Herved ville et showroom måske være ideelt, sådan at det blot er udstillingsvarer som ses på hylderne.

Til trods for at letbane konstruktionen er skyld i en nedadgående aktivitet for butikker, er lønniveauet ellers steget pænt i Odense. Indkomsten før skatter er steget fra 260.104 til 277.392 dk om året gennemsnitligt, i perioden 2011 til 2015. Kigges der på den gennemsnitlige disponible indkomst er denne steget fra 186.960 til 201.180, en stigning på 7,6% over 4 år, en stigning på ca. 1,9% om året.