Randers – shopping i middelalderstræder

Randers repræsenterer et af landets mest alsidige handelsmiljøer med shopping-tilbud i hyggelige bindingsværkshuse i små snævre middelaldergader til byens moderne Storcenter.

Butiksudlejning i Randers C

I Randers gamle midtby ligger Danmarks ældste gågade Houmeden. I de mange brosten-belagte gamle middelaldergader med skæve bindingsværkshuse finder man spændende specialbutikker, hyggelige caféer og rigtig gode restauranter. Uden for bykernen i Randers´ sydlige bydel Paderup ligger Randers Storcenter fra 1998, der tilbyder 58 detailforretninger, et stort Kvickly samt 1800 gratis parkeringspladser.

En række gode tilkørselsveje og en stor havn gør Randers til en tilgængelig, behagelig og nem by at komme til. Byen tilbyder mange kulturelle oplevelser – Musik- og Teaterhuset Værket, Randers Kunstmuseum, Museum Østjylland m.m..

Randers har lidt over 62.000 indbyggere (2016), og er herved Danmarks sjette største by, og er den største østjyskeby efter Århus. Randers ligger blot 40 kilometer fra Århus, og har tog forbindelse til blandt andet Hobro banegård. Mens førstedelen af alle IC-togene standser med både medarbejdere og forbrugere. Kommunen højere under region midtjylland, og har eksisteret i siden midten af 1000-tallet, og kommunen ‘råder’ over 97.500 borgere (2016), hvor klart størstedelen arbejder i eller omkring Randers by.

Ledig butik

Butikken oven for står ledig på Markedsgade, tæt ved krydset med Hobrogade, i Randers C, tæt ved stationen, Værket og biografen. Lokalerne har tidligere været benyttet af Folkekirkens Nødhjælp som genbrugsforretning. Lejemålet har eget toilet, bagdør, alarmsystem og et lillekøkken, hvorved lejemålet kunne være ideelt til liberalt erhverv, som bureau eller lignende. Klik på billedet for at se mere af lejemålet.

Større købekraft i Randers

Danskerne bliver rigere og rigere som tiden går, både som følge af en øget produktivitet, befolkningsvækst og billigere produkter via handelsaftaler med resten af verden. I perioden 2004-2012 er indkomst i Randers således steget ganske pænt, mens den disponible indkomst er steget fra 147.681 til 189.030 i gennemsnit – en stigning på 27,9% over denne 8 årige årrække. Denne stigning medfører en øget købekraft som enten spares op eller øger forbruget, hvilket gavner detailbranchen.

Butikker i Randers NV

Til trods for den at indkomsten er stigende i Randers, er den disponible indkomst i kommunen fortsat lavere end andre nærliggende byer eller landsgennemsnittet. På grafen neden for ses, det at den disponible indkomst i Randers kommune fortsat under gennemsnittet i for eksempel Viborg og for Danmark generelt. Dog ses der en generel tendens til at øge opsparingen, hvorved der med stor sandsynlighed vil forekomme større forbrug i nærmeste fremtid i det midtjyske.

Randers

Pensionister er gyldne forbrugere

Gennemsnitligt lægger pensionisterne lagt flere penge i butikkerne end den normale forbruger, hvorved disse er et gyldent segment, for de fleste butikskæder og detailselskaber. Samtidig forekommer pensionister handler i løbet formiddagen i hverdage, hvorved de ikke rammer ind i de kravle tider. Tirsdag formiddag skal der alligevel rettes af i butikken, og hvem ønsker ikke en ældre sød kunde som er yderst taknemmelig for hjælpen?

Herunder ses en opgørelse over antallet af pensionister og førtidspensionister i forskellige byer/kommuner, og landsgennemsnittet for kommuner. Randers har klart flest pensionister, hvorved det kan være favorabelt at rettet markedsføring eller produktsortimenter efter denne gyldne målgruppe. En butik i indre by med gode transport- eller parkeringsforhold vil være ideelt til denne målgruppe.

Forbruger

Butikslejemål i Randers SV

Vækstplaner

Hvilende på en solid vækstplan kan Randers Kommune bryste sig af har en bred vifte af arbejdspladser i private virksomheder inden for service, videnerhverv, energi, emballage-industri, fødevarer, vedvarende energi, oplevelsesøkonomi etc.

I disse år arbejder Randers´ politikere på at skabe grundlag for at etablere et overdækket butikscenter i tilknytning til gågademiljøet. Nye forretningsdrivende kan i øvrigt få iværksætterhjælp hos Randers Erhvervs- & Udviklingsråd, hvis øverste mål er at facilitere vækst og udvikling i byen.

Hvis du eventuelt overvejer at etablere dig og søger et ledigt butikslejemål i Randers, kan de forskellige links på denne side måske være en nyttig genvej i din beslutningsproces.