Aarhus – shopping og butiksliv i særklasse

Aarhus City har vokseværk – det er i Smilets By, tingene sker i disse år. Udlandet har virkeligt fået øjnene op for den “jyske hovedstad”, der roser byen for arkitekturen og handelslivet. Og byens spektakulære byggeboom har som yderst venlig sidegevinst også vist sig i stand til at øge samt intensivere Aarhus´ i forvejen blomstrende butiksliv.

Se ledige butikslokaler i Aarhus C

I Aarhus render mange rundt med armene over hovedet. Turistindustriens svar på Michelin-guiden, Lonely Planet, har tildelt Aarhus en andenplads i deres top 10 over de mest oplevelsesværdige destinationer, foran b.la. Venedig.

Aarhus er med sit store varierede udbud af specialbutikker og detailforretninger indtil flere gange blevet kåret som Danmarks bedste shoppingby.

Der er derfor aktuelt stor rift om forretningslokalerne i midtbyens populære områder som Strøget, Klostertorvet, Latinerkvarteret og Åen. Her skal virkelig være hurtig, hvis man vil finde et ledigt butikslejemål, mens udbudet er noget større i andre dele af byen.

Se udvalget af forretninger til leje i Aarhus V

Uden for Aarhus midtby findes store populære forretnings- og shoppingcentre City Vest i Brabrand, Storcenter Nord ved Vestre Ringgade, Viby Centret syd for Aarhus C samt Bilka i Tilst.

Vestdanmarks største shoppingby har kort sagt masser at byde på – både for handlende og aktuelle som kommende erhvervsdrivende. Du kan finde vej til et udbud af øjeblikkets ledige butikslejemål i Aarhus via de forskellige links på denne side.

Højere indtægter er godt for butikkerne

Til trods for at Finanskrisen ramte de større danske byer hårdt i 2009 og 2010, har flere af byerne rejst sig hurtigt og kraftfuldt inden for de seneste år. Generelt set har der været en stærkt stigende disponibel indkomst, hvilket medfører gode muligheder for butikssalg. Dette ses også ved, at færre butikslejemål står ledige i og omkring Aarhus centrum.

Den disponible indkomst i 2010 udgjorde gennemsnitligt 192.946 pr. person på årsbasis, hvilket er steget til over 220.000 kroner i 2015. Der er herved sket en stigning i den disponible indkomst på 14 % over de 6 år, svarende til en procentvis stigning på lidt over 2 % om året. Denne øgede indtægt har uden tvivl medført en højere efterspørgsel, hvilket har gavnet butiksmiljøet i og omkring Århus Centrum.

Se ledige butikslokaler i Aarhus N

Ses der på antallet af lejemål i Århus Centrum står der omkring 20 større forretning ledige i Århus C, mens der uden for Århus C står omkring 15. Der er herved gode muligheder for at finde butikslejemål til din virksomhed, til både detailsalg og engros.