Kolding – Danmarks ny handelsmekka i Vest

Et handelsindex på 176 – takket være primært Kolding Storcenter og byens centrale geografiske placering – har i 2015 gjort Kolding til Danmarks største handelsby vest for Storebælt.

Med sin faste placering på Top 10 over danske vækstcentre har Kolding over en årrække konsolideret sin position som en innovativ handelsby i kolossalt dynamisk vækst og tæller i dag som en de mest efterspurgte byer i Jylland for detailforretninger og specialbutikker.

I følge nyere undersøgelser bruges der væsentlig flere penge i Koldings forretninger end i butikkerne i de omkringliggende områder. Byens størrelse og levende butiksliv tiltrækker endvidere kunder fra også fjernere regioner.

Se butik-investeringsejendomme i Kolding

Kolding er desuden et regionalt centrum for kultur med Trapholt Museum, KoldingHus og den populære Kolding Designskole – kulturelle attraktioner, der hvert år tiltrækker mange turister og købelystne kunder fra nær og fjern.

Ledige butikslejemål i Kolding

Flere erhvervslejemål er blevet ledige eller nedlagt i takt med at Kolding storcenter har taget fart. Det er dog stadig butik at finde både erhvervslejemål og butikker til leje i området.

Du kan se dem her

Kolding er attraktivt for butiksindehavere

Kolding er kendt for at være en del af trekantsområdet, som også inkluderer Vejle og Fredericia, og herved store dele af byerne omkring Lillebælt. Meget af deltailhandlen som finder sted i Kolding sker i det store shoppingcenter med et væld af butikker – Kolding Storcenter. I centeret findes et vælg af butikker som sælger alt, lige fra briller og halstørklæder, samt tøj til computerspil, telefonreparationer og apoteksvarer.

Generelt set har der været et boom i indkøbende siden finanskrisen, som følge af et højere lønniveau i Danmark. I Kolding er købetkraften øget som følge af højere lønninger og en lav inflation, med andre ord er reallønningerne steget i Kolding, hvorved detailbranchen har forbedrede muligheder. De årlige gennemsnitlige lønninger i Kolding er steget fra 282.190 til 303.927, mens den disponible indkomst er steget fra 198.340 til 216.806 – en stigning på lidt over 9 % over de 5 år.

Se butikslejemål i Kolding

Til trods for den øgede disponible indkomst er antallet af ledige butikslejemål stadig højt, hovedsageligt som følge af den store magt Kolding Storcenter. Men dette medfører billigere huslejeniveauer for erhvervslejemål i Kolding by. Måske det er værd at tage med i beregningen, når man vil åbne butik.

Mange muligheder i ny planlov

I den nyligt vedtagede planlov var der godt nyt for Kolding, da det betyder, at det fremover giver mere frihed til kommunerne, i forhold til at huse de såkaldte megabutikker. Dette var tidligere kun muligt i Danmarks fem største byer.

Lovændringen vil for Kolding – p.t. landets syvende største by – betyder, at kæde-giganter som IKEA og øvrige megabutikker i fremtiden må bygge ved f. eks. Kolding Storcenter, fremfor udelukkende at placere sig i midtbyen – hvor pladsen vel at mærke er ikke eksisterende …