Blog

Butikslokaler til leje eller køb af ejendom? Sådan vælger du

Som nuværende eller fremtidig butiksejer er det vigtigt at sørge for, at man har de rette butikslokaler til sin forretning. Det er i butikken, du og dine ansatte møder kunderne ansigt til ansigt og præsenterer jeres virksomhed og dens produkter. Det er her, kunderne får en fornemmelse for virksomheden og brandet, og derfor er det vigtigt, at rammerne er de helt rigtige. I denne guide ser vi nærmere på, om du skal vælge butikslokaler til leje, eller om du skal købe og eje en ejendom til din forretning.
Fordele og ulemper ved butikslokaler til leje
Overvejer du butikslokaler til leje, er det selvfølgelig vigtigt at vide, hvilke fordele og ulemper der er forbundet med den løsning. Den helt store fordel ved at leje sine lokaler er, at man får en høj grad af fleksibilitet til at kunne flytte over i nye lokaler, hvis det skulle blive nødvendigt. Der vil selvfølgelig altid være et opsigelsesvarsel, men det er ofte langt nemmere at komme af med sine lokaler, når man lejer, i forhold til når man ejer.
Ud over dette kan du også undgå en masse administrative og praktiske opgaver, når du vælger butikslokaler til leje. Det er ofte ikke dig, der har ansvar for udvendig vedligeholdelse af ejendommen, ligesom du heller ikke skal sørge for at betale ejendomsskatter og ordne en masse administrativt arbejde.
En af ulemperne ved at vælge butik til leje er, at du ikke har fuld kontrol over lejemålet. Det er udlejer, der bestemmer, om der skal renoveres eller moderniseres i ejendommen. Derudover kan du risikere at miste en del af dit depositum, efterhånden som du slider på ejendommen. Endelig vil der ikke være mulighed for at tjene penge på et videresalg af ejendommen, når du lejer dig ind.
Fordele og ulemper ved at købe ejendom
Alternativet til at vælge butikslokaler til leje er at købe en ejendom. Fordelen ved dette er, at man har en større grad af kontrol over ejendommen. Det er dig som ejer, der bestemmer, om ejendommen skal renoveres eller udvides.
Som ejer af ejendommen kan du også undgå at betale leje hver måned, men dine lejeudgifter går i stedet til at betale af på ejendommen. Desuden kan du eventuelt leje en del af ejendommen ud til andre virksomheder, hvis du har overskydende plads. Endelig kan du potentielt komme til at tjene på et videresalg af ejendommen, når du ikke længere skal bruge den.
Nogle af ulemperne er, at der følger en masse administrativt og praktisk arbejde med ved køb af ejendom. Det er dig, der skal sørge for at have styr på ejendomsskatter og forsikringer og for vedligeholdelse af ejendommen.

Sådan vælger du de rette butikslokaler

Går du med en drøm om at starte din egen butik, er det altafgørende at finde de rette butikslokaler, som passer til lige præcis den butik, du vil skabe. Butikken er der, hvor du møder dine kunder, og hvor deres købsoplevelse finder sted. Derfor er det vigtigt, at du både finder den rette lokation og de rette butikslokaler til leje, som giver dig mulighed for at skabe de rammer, du drømmer om. I dette indlæg får du gode råd til, hvordan du kan finde de rette butikslokaler til din virksomhed.
Undersøg kundebasen
En butik til leje er din mulighed for at skabe et rum, hvor du kan møde dine kunder og have en personlig købsoplevelse. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du finder lokaler, som ligger tæt på de kunder, som din virksomhed henvender sig til. Start derfor med at undersøge kundebasen i området, så du ved, om din målgruppe bor i nærheden. Sælger du f.eks. børnetøj, er det vigtigt at undersøge, om der er mange børnefamilier i området.
Lav et budget
Butikslokaler kan variere meget i forhold til den pris, du skal betale for leje. En central beliggenhed i byens gågade eller indkøbscenter koster typisk mere end butikslokaler til leje i nogle af de mindre gader og stræder. Overvej, hvor stor betydning det har for din butik at være centralt placeret, og om det kan svare sig at have en mindre central placering til en billigere pris. Lav et budget, så du er forberedt på, hvor meget du har råd til at betale i leje.
Overvej, hvor store butikslokalerne skal være
I dine overvejelser for dine næste butikslokaler er det også en god idé at tænke over, hvor mange kvadratmeter du har brug for. Hvis du vælger en butik til leje med relativt få kvadratmeter og derefter oplever hurtig vækst med mange kunder, kan du hurtigt komme til at fortryde beslutningen. Tænk derfor nøje over, hvor meget plads der er behov for, og hvor meget plads du skal bruge til lager, kontor og opholdslokaler til dig og dine ansatte.
Søg online, og brug dit netværk
Når du har styr på, hvilke kriterier dine kommende butikslokaler til leje skal leve op til, er det blevet tid til at søge efter lokalerne. Her kan du først og fremmest søge online her hos Butik-leje.dk, hvor du kan få et overblik over ledige butikslokaler i dit område. Derudover er det værd at gøre brug af dit netværk, som nogle gange kan give dig en ekstra mulighed for at finde en butik til leje. Du kan også tilmelde dig et netværk af iværksættere i byen, hvor du kan komme i kontakt med andre i samme situation som dig.

Gør din butik, der er til leje, til din egen med indretning

Gør din butik, der er til leje, til din egen med indretning
Langt de fleste erhvervsdrivene vælger at leje frem for at købe, og det giver god mening, da det ofte er dyrt at købe sit erhvervsmål. Der er dog også klare fordele ved at købe frem for at leje. En af de fordele er, at du langt hen ad vejen kan sammensætte dine rammer, præcis som du ønsker, hvilket er sværere ved leje. I denne artikel giver vi dig nogle gode fif til, hvordan du indretter din butik til leje, så den bliver, præcis som du ønsker, og ligeledes hjælper dig til at tiltrække flere kunder.

Hemmeligheden er hygge

Hvad din indretning skal være fokuseret omkring, er forskelligt fra butik til butik, da det selvfølgelig kommer an på, det du sælger og dit brand. Dog er det danske ord ’hygge’ ikke kendt uden grund. Det er nemlig det vigtigste for langt de fleste kunder og kan derfor også hjælpe med at tiltrække flere kunder til din butik. Når du skal indrette din butik, er det derfor en god ide at tænke i hyggelige elementer, som ikke blot kan trække kunder ind, men giver dem lyst til at være i din butik og bruge tid der – for jo længere tid de bruger, desto større er chancen for et salg.
Om du sælger tøj, sko, accessories, interiør eller lignende i din butik til leje, kan ’hygge’ nemt inkorporeres i din indretning. Det kan være med flotte lamper og nips eller smukke gulvtæpper og møbler. Hygge forbindes oftest med varme, så når du indretter din butik til leje, så husk elementer som giver en varm følelse hos kunderne, når de går rundt og snuser til dine produkter.

Placer dine varer strategisk

Når du indretter din butik til leje, er det vigtigt, at du har en strategisk tilgang til det. Hvor du sætter dine varer, burde ikke være helt tilfældigt. På den måde er indretning en hel videnskab i sig selv, som flere butiksejere uddanner sig i for på bedste vis at kunne drive salg. Et forslag er at sætte de varer, du helst vil have dine kunder lægger mærke til, i starten af din butik. Det er nemlig dét, potentielle kunder udefra ser, og ligeledes det, som fanger deres opmærksomhed og lokker dem ind. Tænk derfor ind i blikfangende elementer, når du indretter starten af din butik til leje, så du på den måde bedst muligt fanger dine mulige kunders opmærksomhed.