Leder du efter ledige butikslokaler i Fredericia eller trekantsområdet? Generelt kan mange erhvervslejemål med et kreativt mindset laves om til butikker eller showrooms til både detail- og engroshandel, både langt fra centrum og midt på gågaden.
I Fredericia er forretnings- og erhvervslivet ikke synderligt centralt placeret. Selvom her er attraktive handelsstrøge og gader, ses en tends mod decentrale erhvervslejemål grundet fokus på parkeringspladser og tilkørselsmuligheder for børnefamiler.
De fleste kender Fredericia som følge af motorvejstil- og frakørsel, og selvfølgelig forbindelse med Lillebælt og lillebæltsbroen. Med mere end 40.000 indbyggere og motorvejene E45 og E20 medfører stor trafik, mange erhvervsdrivende og ikke mindst mange handlende.
Se ledige butikslokaler i Fredericia
Fredericia er med sine 40.000 indbyggere (2016) blandt landets 20 største byer, og har nem adgang til motorvejene E20 og E45, livligt havnemiljø, det flotte og trafikerede Lillebælt, og selvfølgelig et stærkt erhvervsliv inden for ekspedition. Flere hundrede tusinde biler passerer hver dag over Lillebæltsbroen, både grundet arbejdskørsel, men også grundet et livligt butiksliv mellem Middelfart og Fredericia.
Tendens til Showrooms
Idet Fredericias og Middelfarts erhvervsliv generelt er præget af større ekspeditører og engroshandel, følger erhvervslejemålenes udformning og størrelse trop. Flere erhvervslejemål henvender sig til større virksomheder – simpelthen fordi det er det virksomhederne efterspørger.
De større engrosvirksomheder har lagt en snedige strategi for døren for at både at hjælpe handelspartnere, men også for at tillokke flere kunder, samtidig med kampen mod, eller med om man vil, E-handel. Flere større engrosvirksomheder er herfor begyndt at have de såkaldte showrooms, hvor virksomhederne og de erhvervsdrivende kan vise deres produkter frem og sende dem direkte til kundernes dør.
Oven for ses et showroom på 500 kvadratmeter, som udlejes tæt ved E20 motorvejen, hvilket vil gøre dem nemt for større virksomheder at lokke kunder til som følge af den god infrastruktur. Lejemålet er pt. ledigt, og det beskrives som et erhvervslejemål anlagt tæt ved motorvejsafkørslen ved Kolding Landevej i et større nyt industriområde etableret af Fredericia Kommune. Samtidig lægges der meget vægt på at der er en udendørsplads på 1000 kvadratmeter lige foran lejemålet som nemt kan anvendelse som parkeringsplads.
Højere indkomst er godt for butikslivet
Butiksejere og ny tilkommende til detailbranchen kan glæde sig over Fredericias udvikling i forhold til indkomstniveauer. Fredericia Kommune har altid været kendt for at være meget virksomhedsorienteret, og har gerne taget erhvervslivet med på råd før end en lokalpolitisk strategi og beslutning lægges på bordet. Den gennemsnitlige indkomst er steget markant siden 2006, og specielt siden finanskrisen indhug i 2009.
I 2006 lå den gennemsnitlige årlige totale indkomst på 252.898, en smugle under landsgennemsnittet på 257.613. Siden 2006 er den nominelle indkomsten steget med næsten 17 procent, mens der har været en ganske varierende inflation i perioden. Op til krisen i 2008/2009 var der høje inflationstal på op mod 4 %, mens mens der siden 2013 har været en inflation på under 1 %. Der er således stadig tale om en reallønsstigning i perioden.
For at få et bedre indtryk af den øgede efterspørgsel trafik til butikkerne i Fredericia skal der kigges på den disponible indkomst i perioden, hvilken har udviklet sig ganske gunstigt siden 2006. i Perioden 2006 til 2015 er den disponible indkomst steget fra 169.317 til 209.082, en procentvis stigning på 23,5 %, godt og vel, en smule mindre en landsgennemsnittets stigning på 27 % i samme periode.
Grafen herover, som er udarbejdet efter tal fra Danmarks Statistik, viser en tydelig tendens mod en øget indkomst, som uden tvivl vil hjælpe butikslivet, både engros og detailbranchen, til et øget salg. Samtidig ses det, det specielt er den ældre del af befolkningen som har øgede beløb til rådighed. For pensionisternes vedkommende er den disponible indkomst steget fra 139.094 til 182.645 i Fredericia området. Pensionisternes købekraft er således steget med 31 % – hvilket perfekt for butiksmiljøet, da de som regel går på indkøb i løbet af de rolige formiddagstimer i hverdagene, som ikke er butikkernes travleste tid på ugen. Med andre ord – vær venlige mod pensionisterne, de sidder på guldet.
Havnefronten – Det er her det sneer
Til trods for at Fredericia havn er kendetegnede ved større virksomheder som Monjasa, DLG,DFDS og Dong, ses også flere større internationale virksomheder, som Shell, i havnebassinet. Der er for eksempel faste fragtruter til Hamborg, Bremer Hafen og Antwerpen, i Henholdsvis Tyskland og Belgien. Havneområdet har altid været omdrejngspunkt for udviklingen i byen – havnen blev anlagt i 1808, og er i dag med i ADP samarbejdet som ar en årlig omsætninger på hundredvis af millioner.
Samtidig er havnen en turist attraktion, da mange lystsejlere, både sommer og vinter, lægger til i lystbådehavnen for enten at få ro eller for at deltage i havnefestivalen. Lystbådehavnen har de seneste år været under stor renovation, men det skulle undre meget, hvis ikke havnepromenaden fremover vil indbyde til restauranter, grillbarer, pizzaria og givetvis andre butikker.
Se ledige lokaler i Middelfart
Shopping center er yt – små gader ja tak!
Selvom der i mange byer er oprettet et eller flere store shoppingcentre, så har Fredericia endnu ikke “bidt” på krogen. Dette skyldes givetvis at byen først og fremmest ikke er en millionby, mens erhvervslivet i området har været stærkt fokuseret på at tilkørselsforhold er alfa omega for detailbranchens ve og vel. Herfor har gågaden givet lov til parkering af personbiler, hvilket medfører en større menneskestrøm, og herved flere potentielle kunder.
Dette medfører også, at flere og flere butikker udlejes hurtigt, hvorved der sjældent står tomme butikslejemål i længere perioder. Dog findes der pt. en håndfuld butikker til leje i det indre byområde, på både Danmarksgade og Jernbanegade.