Søger du efter nye lokaler i Aalborg til din forretning? Der findes mange og fine muligheder for at drive forretning og detailhandel i Nordjyllands pulserende og aktive handelsby og centrum.
I Aalborg er forretnings- og erhvervslivet uhyre centralt placeret. Attraktive handelsstrøg som Bispensgade, Gravensgade, Algade, Nytorv, Østerågade i Aalborgs byhjerte giver et solidt kundegrundlag for midtbyens bestående samt nye potentielle forretninger.
Byen ved Limfjorden tiltrækker købedygtige kunder fra hele Nordjylland og er den primære handelsby for en lang række nærliggende byer som Nørresundby, Aabybro og Svenstrup, hvilket afgjort øger mulighederne for at drive en sund butik.
Se ledige butikslokaler i Aalborg C
Danmarks fjerdestørste by råder over en god og veludbygget infrastruktur – bl.a. ligger Aalborg Lufthavn blot et kvarters kørsel fra centrum med timedrift til og fra København, ligesom der afgår lyn- og intercitytog myldretiden til både Aarhus og København flere gange i timen.
Gode nyheder for butikslivet i Aalborg
Aalborg har alle dage været en stærk detail by, og har altid være kendt for et aktivt butiksliv. Jomfru Ane Gade er en af de mest kendte gader i Århus, og er beliggende nær Aalborghus Slot og hovedvejen Vesterbro. Jomfru Ane Gade er kendt for et aktivt butiksliv, med mange butikslejemål og caféer, samt et stort antal besøgende.
Se alle butikslejemål i Aalborg Øst
Beboerne i og omkring Aalborg har haft en stigende indkomst gennem de seneste år. I periode 2011 til 2015 er gennemsnitslønningerne steget fra 269.890 kr. pr. person til 284.402 i 2015. Denne stigning på godt 4 % er gennemsnitlig. Men reallønstigningen er stadig høj som følge af en lav inflation (faktisk deflation) i perioden.
Herfor er den disponible indkomst stedet fra 187797 til 203.080 pr. år pr. person, en stigning på godt 8 %. Hvilket har medført en øget købekraft i Aalborg og er godt for detailsalget, hvorved det er meget lukrativt at have butik eller café i områderne omkring eller i Aalborg Centrum.
Dynamisk handelsby
For et par år siden blev Aalborg kåret som Danmarks mest dynamiske handelsby. By blev fremhævet ved blandt andet: Et af Danmarks mest spændende gågademiljøer, havnemiljø som del af midtby-oplevelsen, et nyt citybutikscenter med næsten 70 nye butikker plus et offensivt markedsførings- og eventprogram.
Den øgede købekraft er noget som mange butikker kan få gavn af. Idet flere og flere borgere i større byer detager i koncerter og lignende arrangementer, har restaurationsbranchen et øget fokus på at ‘fange’ forbrugerne tidligt før eller sent efter koncerter og events med forskellige tilbud for at på denne måde at øge omsætningen. Samtidig gør det øgede købekraft også at borgerne gerne kigger efter mere specielle varer, i eksempelvis speciel forretninger, rejser, via rejsebureauer eller hjemmesider, og er begyndt at gå op i økologi og lignende dyre velfærdsprodukter.
I bykernen finder man et stort udvalg af specialbutikker side om side med stormagasinet Salling og Føtex på Nytorv samt det nye og spændende shoppingcenter Friis.
I City Syd finder du det store indkøbscenter Aalborg Storcenter med 60 butikker med bl.a. Bilka. Å den anden side af Limfjorden ligger det store varehus Kvickly Extra.
Se ledige butikker i Aalborg SV
Der er således rigeligt med muligheder for at finde et velegnet butikslokale i Aalborg – og tilmed et lejemål i et rimeligt prisleje.
Aalborg og historie
Aalborg har altid været en travl by lige siden fire præster i 1767 startede det der senere endte som Aalborg Stiftstidende. Aalborg har desuden været knudepunkt for Norgeshandelen, hvilket dog sluttede med tabet af Norge.
Her mistede Aalborg en del af sin betydning som handelscentrum for Danmark og Norge. Senere blev Aalborg Handelsskole grundlagt og Aaalborg har sidenhen fortsat med at være en af de største byer i Danmark, hvorfor butikslokaler til leje må være at forvente at finde i dette område også.
Fra Industriby til Vidensby
Aalborg er ved at omdanne sig fra en industriby til en vidensby og det kan også mærke på butikslokalerne til leje i område. Bl.a. blev Aalborg Seminarium grundlagt i 1960’erne mens Aalborg Universitet kom til ca. 10 år efter.
Man har bl.a. omdannet gamle industriområder til kontor og butiksområder vest for Limfjordsbuen, og har desuden omdannet middelalderbyen til et spændende område med kultur og butiksområder og caféer i stedet.